Boeken

Het epos van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, tot leven gebracht door de allerlaatste getuigen. Wereldgeschiedenis opgetekend op afgelegen eilanden, in miljoenensteden en villawijken.
 

De verbijsterende geschiedenis van Congo, van ruim voor de komst van de ontdekkingsreiziger Stanley tot en met de groeiende invloed van China, verteld aan de hand van honderden interviews en nauwgezet historisch onderzoek.

Invloedrijk manifest dat uitpakt met een nieuwe diagnose van onze vermolmde democratie – en een lang vergeten remedie. 

De mensheid palmt de komende eeuw in met dezelfde meedogenloosheid, dezelfde hebzucht en dezelfde kortzichtigheid waarmee in vroeger tijden werelddelen werden toegeëigend

De ex, de lente, de littekens, Leonard Cohen, de nachtelijke autorit… In zijn fijnzinnige odes geeft de auteur zich helemaal bloot.  

‘Daar zit Emil. Vijf nationaliteiten had hij gehad en hij was niet eens verhuisd.’ Het fascinerende verhaal van het vergeten landje Neutraal Moresnet, op de grens van België, Nederland en Duitsland.
 

‘In een hol vat kunt ge veel steken!’ In Para wordt de vergeten Belgische humanitaire missie in Somalië (1992-1993) tot leven gebracht.

Missie en die Siel van die Mier: twee theatermonologen die jarenlang internationaal toerden en zich laten lezen als indringende novellen.
 

 

Een zoektocht naar een verdwenen, naamloze vrouw in een regenachtig Brussel. David Van Reybrouck graaft in het verleden en stuit op de sintels van een mensenleven. 
 

Reportage, reisverslag, geschiedenis en literatuur: het debuut van David Van Reybrouck trok meteen de aandacht.

Samenwerkingen

Een lyrisch monument voor de klimaatdoden, opgedragen aan de slachtoffers van de overstromingen in 2021, op muziek gezet door Jef Neve.

Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw bij de aanslagen in Brussel. Zijn indrukwekkende pleidooi voor liefde beroerde miljoenen.

Drie jaar na de aanslagen klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.
 

Simon Gronowski overleefde de holocaust, Koenraad Tinel groeide op in een collaboratiemilieu. Het wonderlijke verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap.

Vrede is een vak, stellen David Van Reybrouck en Thomas d'Ansembourg. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend worden als gymnastiek en lichamelijke verzorging.